Назад
location Греція

о.Санторіні

Це чарівний грецький острів, відомий своєю захоплюючою історією та неймовірними краєвидами.
Тут є безліч історичних та культурних пам’яток, які розповідають про багате минуле острова.

Санторіні виник внаслідок вулканічної діяльності, яка почалася близько 3,6 тисяч років тому. Основою острова є кратер вулкана, який був утворений через серію вивержень.
Найвідоміша і найбільш потужна ерупція відбулася близько 1 600 років до н.е. Це було одне з найбільших вивержень в історії людства, в результаті якого велика частина центральної частини острова зруйнована. Виверження призвело до утворення кратера калдери, що заповнився морською водою.
Цей кратер калдери і є сучасним Санторіні. Його назва походить від середньовічного названня острова – Санкторіні, яке було надано норманськими завойовниками. Острів також відомий як Тіра (Thira) – за назвою давньогрецького героя, який, за легендою, був першим засновником острова.

Отже, Санторіні сформувався в результаті вулканічної діяльності та ерозії протягом тисячоліть, а його розкішні пейзажі та культурна спадщина зробили його таким привабливим для туристів з усього світу.

Мені пощастило побувати у двох містах острова:

Фіра – це головне місто Санторіні, розташоване на крутому узбережжі. Тут можна прогулятися вулицями з білими будинками, насолодитися прекрасними кафе та ресторанами з видом на кратер вулкана.
Оія – мальовниче містечко, відоме своїми куполоподібними будиночками з синіми дахами. Його атмосфера заслуговує на безліч фотографій.

Екскурсія з о.Криту на о.Санторіні коштує 150-200€ на один день.
Трансфер до порту 1,5-2 години, паром 2 години, огляд 4-5 годин.
На острові дуже жарко, тому обов’язково треба брати з собою: капелюхи, окуляри, сонцезахисний крем та воду.
Санторіні завжди приваблював людей своєю красою та унікальністю, тому вдень дуже людно і треба навіть стояти в черзі, щоб зробити гарні фотографії.

На сьогодні о.Санторіні є одним із найпопулярніших туристичних напрямків у світі, і я рекомендую побувати в цьому місці та насолодитися його пейзажами!

Поділитись: viber facebook /telegram